ماشين حساب وارن بافِت، ۸۷ ساله، مسن ترين ثروتمند جهان و موفق ترين سرمايه گذار قرن بيستم است. ثروت او حدود ۶۲ ميليارد دلار تخمين زده شد، بخش اعظم ثروت او از سرمايه گذاري در بورس بدست آمده است. وارن بافت در ۶ سالگي، شش جعبه ي كوكا كولا به قيمت ۲۵ سنت از مغازه ي پدر بزرگش خريد و هر بطري را به ازاي يك سكه ي پنج سنتي فروخت؛ در حالي كه كودكان هم سن و سال او بر روي چمن لي لي و بولينگ بازي مي كردند. اولين سرمايه گذاري اش را در بازار بورس در سن ۱۱ سالگي با خريد سهام شركت citesservice را به قيمت ھر سھم ۳۸ دلار آغاز كرد
در دبستان، همچون دبيرستان، به همكلاسيهايش ميگفت كه در پيش از سي و پنج سالگي، ميليونر خواهد شد. هنگاميكه به سن سي و پنج سالگي رسيد، ثروت خالص او از شش ميليون دلار فراتر رفته بود.
هوش سرشار و علاقه وارن بافت به مطالعه و تحقيق در امر سرمايه گذاري باعث شد در سال ۲۰۰۸ بهعنوان ثروتمندترين فرد جهان معرفي شود. او هماكنون بهعنوان مدير عامل اجرايي و رييس هياتمديره شركت بركشاير هاتاوي فعاليت ميكند.
او امروزه از طريق شركت بركشاير هاتاوي، كنترل و مديريت شركتهاي تابعه و فرعي فراواني را بر عهده دارد كه بهعنوان نمونه ميتوان به گايكو، ديري كوئين، هاينز و مارس اينكورپوريتد اشاره كرد.وي همچنين داراي سهام قابلتوجهي در شمار زيادي از شركتها است كه مشهورترين آنها عبارتند از: ولز فارگو، شركت كوكاكولا، آمريكن، اكسپرسوآيبيام.
حال با توجه به تجربيات گرانبها و موفقيت ھاي وي و زندگي سراسرموفقيت اين مرد بزرگ اقتصاد و تجارت دنيا به گوشه اي از نصايح اقتصادي و نظرات و اعتقادات بسيار جذاب و مفيد وارن بافت كه در نامه ھا و سخنرانيھا و مقالات خود بيان كرده اشاره مي كنيم:
فلسفه سرمايه گذاري وارن بافت از زبان خودش:فلسفه ي او براي سرمايه گذاري در تجارت، اصلاح روش ارزشمند سرمايه گذاري استاد خويش، يعني بنجامين گراھام است. گراھام شركت ھايي را مي خريد كه در مقايسه با ارز ش ذاتي آنھا، ارزان بودند. او بر اين باور بود در مدتي كه بازار، اين شركت ھا را كم ارزش بداند، مي تواند سرمايه زيادي بدست آورد.
او دليل مي آورد كه سرانجام بازار، متوجه ارزش كم و غير عادي اين شركت ھا مي شود و بدون توجه به نوع
كار آنھا، جھت خويش را اصلاح مي كند. به علاوه، گراھام عقيده داشت در كنار تجارت خوب بايد يك اقتصاد قوي وجود داشته باشد. بافت به زمان خريد ھم توجه دارد. او نمي خواھد در كارھايي كه ارزش مشخصي ندارند، سرمايه گذاري كند. او منتظر كسادي و اصلاح بازار مي ماند تا كالاھاي مطمئن وھمچنين سھام شركت ھاي مطمئن را با قيمت منطقي پايين خريداري كند زيرا كسادي و ركود بازار سھام، فرصت خريد ايجاد مي كند.
ھر گاه در بازار، احتكار رايج باشد، بافت محافظه كار مي شود و ھر گاه سايرين نگران سرمايه ي خود باشند؛ بافت پر تكاپو مي شود. اين استراژي دوگانه و متضاد، سبب شده تا شركت بافت به پيشرفت جھاني برسد و خسارت مھم قابل توجھي به اين شركت وارد نشود. البته انتقادھايي نيز وجود دارد كه برك شايردر طول اين دوران فرصت ھاي خوبي را از دست داده است. بافت معتقد است كه سرمايه گذار در خريد سھام بايد به گونه اي آن شركت را مورد بررسي قرار دھد كه گويي مي خواھد تمامي شركت را بخرد.
او خود مي گويد كه در سال ۲۰۰۶ تنھا ۱۸ درصد از درامدش را صرف پرداخت ماليات كرده است در حاليكه كارمندان او با وجود درآمد كمتر ۳۲ درصد، ماليات پرداخت كردند. بافت ھميشه سيستم و روند خود را تحسين مي كند كه سبب شده تا او به نسبت كمتر از يك منشي ماليات پرداخت كند. وارن بافت بر اين باور است كه دلار آمريكا، در يك دوره ي طولاني مدت بي ارزش مي شود. او عقيده دارد كه روند رو به افزايش ركود و كمبود معامله در آمريكا، ھشداري است به اين معنا كه داراييھا و دلار آمريكا بي ارزش مي شود، ركود و كمبود معامله در آمريكا، ھشداري است به اين معنا كه داراييھا و دلار آمريكا بي ارزش مي شود، در نتيجه ي اين عمل بخش بزرگي از دارايي ھاي ايالات متحده در دستان خارجي ھا قرار مي گيرد. اين موضوع او را وادار كرد تا براي نخستين بار در سال ۲۰۰۲ وارد بازار پول خارجي شود. بافت نسبت به دلار بدبين است. او مي گويد كه در جستجوي شركت ھايي است كه درآمد خويش را از خارج ايالات متحده بدست مي آورند. بافت در شركت پتروچين سرمايه گذاري كرد و در وب سايت برك شاير ھات وي موضوع را مورد بحث قرار داد كه چرا بر خلاف بحث ھاي موجود درباره ي اين شركت، از آن چشم پوشي نمي كند.
وارن مي داند كه اگر با اين نگرش درباره سرمايه گذاري تصميم بگيرد كه قادر به انصراف از آن نخواھد بود، بايد پيش از اقدام فكر و مطالعه كند. آيا پيش از ازدواج پرس و جو نمي كني و مسئله را با مشاوران در ميان نمي گذاري و درباره آن خوب فكر نمي كني؟ در سرمايه گذاري ھم ھمين طور است، بايد به قدر كافي درباره شركتي كه مي خواھي سھام آن را بخري پرس و جو كني و مطمئن شوي كه به خوبي آن را مي شناسي؛ اما مشاركتي پول ساز است كه ظرف زمان آن عمر باشد؛ به اين مثال توجه كن: در ۱۹۷۳ وارن ۱۱ ميليون دلار در واشينگتن پست كامپني سرمايه گذاري كرد و تا امروز به آن ازدواج پابند مانده است و بيش از سي و سه سال با آن سر كرده است، نتيجه؟ ارزش امروزي آن سھام ۱٫۵ ميليارد دلار است. اگر بتواني پايداري كني و راه ادامه دھي پاداش فراوان خواھي گرفت، به شرطي كه انتخاب اولت درست بوده باشد.
۲۳ اصل سرمايه گذاري وارن بافت۱- حفظ سرمايه هميشه الويت اول است.
۲- اجتناب از ريسك به صورت جدي.
۳- فلسفه سرمايه گذاري مخصوص به خود را طرح كنيد.
۴- براي انتخاب، خريد و فروش سهام، سيستم شخصي خودتان را طراحي كنيد.
۵- تا آن اندازه كه مي تواني خريد كن.
۶- بر ميزان بازدهي كه پس از پرداخت ماليات به دست مي آيد، تمركز كنيد.
۷- تنها بر روي چيزي كه درك مي كني سرمايه گذاري كن.
۸- از سرمايه گذاري در بخش هايي كه با معيارهايتان سازگار نيست، اجتناب كنيد.
۹- تحقيقات خود را انجام دهيد.
۱۰- بي اندازه صبور باشيد.
۱۱-فوراً اقدام كنيد.
۱۲- يك سرمايه گذاري موفق را تا زماني نگه داريد كه دليل از پيش تعيين شده اي براي فروش آن داشته باشيد.
۱۳- از سيستم خود مصرانه پيروي كنيد.
۱۴- اشتباهات خود را بپذيريد و فوراً آنها را اصلاح كنيد
۱۵- اشتباهات را به تجربيات آموزنده تبديل كنيد.
۱۶- هزينه هاي خود را بپردازيد.
۱۷- هرگز در مورد كاري كه در حال انجام آن هستيد چيزي نگوييد.
۱۸- بدانيد كه چگونه كارهاي خود را به ديگران بسپاريد.
۱۹- بسيار پايين تر از سطح ثروت خود زندگي كنيد.
۲۰- پول عامل اصلي نيست.
۲۱- عاشق كاري باشيد كه انجام مي دهيد و نه عاشق چيزي كه داريد.
۲۲- تمام فكر و ذكر خود را به سرمايه گذاري اختصاص دهيد.
۲۳- سرمايه خود را در جريان فعاليت اصلي خود قرار دهيد.
چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶ | ۱۶:۲۱ ۱ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است